Laadpalen

Econergie is gespecialiseerd in laadpalen. Wil jij ook verdienen met een slimme laadpaal en het milieu ontzien via jouw elektrische auto?

OOK JE EIGEN LAADPAAL THUIS?

Met een laadpaal thuis laad je jouw elektrische auto eenvoudig en snel op. Geen gedoe meer met openbare laadpunten, altijd beschikbaar en bespaar kosten. Duurzamer, voordeliger en superhandig! Ontdek de voordelen van een laadpaal bij jou thuis.

Bespaar met slim laden

Dankzij onze slimme laadpalen kan jij maximaal besparen op het laden van jouw auto.

Ontvang persoonlijk laadpaal advies

Onze specialisten helpen jou graag met een persoonlijk laadpaal advies dat precies past bij jouw situatie.

Eenvoudige en heldere informatie

Onze laadpalen zijn voorzien van een app waarmee je live inzicht en controle hebt over je laadsessies.

Spotgoedkoop slim laden.

Met een eigen laadpaal thuis wordt het opladen van je elektrische auto eenvoudiger en efficiënter dan ooit. Wil je het meeste uit je laadsessies halen? Onze slimme laadpalen kunnen de laadsessie automatisch starten op het moment dat de kWh-prijzen het laagst zijn. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld op je energierekening. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de fluctuaties in stroomtarieven, want je laadpaal regelt het allemaal voor je. Laat je laadpaal het werk doen en geniet van de voordelen van slim en kostenbewust opladen.

van Advies tot Installatie.

Bij Econergie regelen we alles voor jou, zodat je zorgeloos kunt genieten van je eigen laadpaal thuis. Ons uitgebreide servicepakket begint met deskundig advies op maat. We helpen je bij het kiezen van de juiste laadpaal die past bij jouw auto en situatie. Daarna nemen we het volledige installatieproces uit handen. Dit omvat het aanpassen van je meterkast en het uitvoeren van alle benodigde elektrische werkzaamheden. Tot slot geven we een uitgebreide uitleg en demonstratie van je nieuwe laadpaal, zodat je precies weet hoe alles werkt. Met Econergie ben je verzekerd van een naadloze overgang naar duurzaam rijden.

Live controle en inzicht in de laadsessies van je laadpaal.

Bij je laadpaal krijg je een handige app die je volledige controle en inzicht geeft in de laadsessies van jouw auto. Met deze app heb je altijd en overal live inzicht in het laadproces, zodat je precies weet hoe het ervoor staat. Bedien je laadpaal super eenvoudig met een paar tikken op je smartphone. Je kunt laadsessies inplannen op tijden dat de energietarieven het laagst zijn, de status van de huidige laadsessie bekijken en eventuele problemen snel oplossen. Daarnaast biedt de app gedetailleerde rapporten en statistieken, zodat je maximaal kunt besparen op je energiekosten en efficiënter kunt laden. Met deze slimme technologie wordt het opladen van je elektrische auto makkelijker en kostenefficiënter dan ooit tevoren.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op voor een adviesgesprek

FAQ

Veel gestelde vragen.

Wij plaatsen een laadpaal alleen op privéterrein. Het kan voorkomen dat jij jouw auto niet op je eigen oprit parkeert. In dat geval loopt de laadkabel (een gedeelte) over bijvoorbeeld gemeentegrond. Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor het overleg met en de goedkeuring van de gemeente.

De Econergie laadpaal is geschikt voor zowel een 1-fase (max 3,6 KW) als een 3-fase (max 11 KW) meterkast. De aansluitwaarde hoeft dus geen probleem te zijn. Wel adviseren wij het laden op 3-fasen. Wij zorgen ervoor dat jouw meterkast ook zal worden aangepast, zodat je nieuwe laadpaal er probleemloos op zal werken.

De laadpaal van Econergie is geschikt voor alle elektrische auto's die ook op elke gemeente laadpaal kan laden. 

Het basisprincipe van een slimme laadpaal is hetzelfde als dat van bijvoorbeeld je slimme thermostaat, die je op afstand aan- en uit kunt zetten. Bij steeds meer laadpalen is dit ook mogelijk: je plugt de laadkabel in je auto wanneer je thuiskomt en via je telefoon bepaal je wanneer je wilt dat de laadpaal daadwerkelijk begint te laden. Dat hoeft dus niet direct op het moment waarop je de kabel aansluit te zijn.

Waar je mogelijk nog niet bij stilstaat is dat je gebaat bent met uitgesteld laden. Afhankelijk van je contract en of je zelf zonnepanelen hebt, zijn de energietarieven op bepaalde momenten van de dag voordeliger. Met een slimme laadpaal kan je bepalen dat je bijvoorbeeld uitsluitend je eigen opgewekte stroom van je zonnepanelen wil gebruiken voor de auto. Of je kan bepalen dat je s'nachts tijdens dal tarief wil laden. Of misschien heb je wel een variabel contract en veranderen de energietarieven bij jou per uur. Dan wil je natuurlijk op de goedkoopste momenten laden. Dat is wat de slimme laadpaal voor jou mogelijk maakt.

Starten en stoppen van laadsessies gaan via de laadpaal app. Het is dus mogelijk om andere auto’s op de laadpaal aan te sluiten en vervolgens de laadsessie te starten via de app. Als iemand ongewenst jouw laadpaal probeert te gebruiken, dan gaat deze niet automatisch aan. Je kiest dus zelf wie stroom kan laden via jouw laadpaal. 

× Hoe kunnen wij u helpen?